Nieuws theorie-examen

Nieuws:

01-01-2018 Nieuwe vraagvormen

Per 2 januari 2018 kom je twee nieuwe vraagvormen tegen in het theorie-examen voor auto, motor en bromfiets. Het gaat hierbij om de hotspotvraag en de single-sleepvraag. Bij de hotspotvraag geef je antwoord op een examenvraag door het aantikken van een afbeelding. Bij de single-sleepvraag sleep je het juiste antwoord naar een plaats in een afbeelding. Deze vraag lijkt op de sleepvraag die al eerder geïntroduceerd is.

01-07-2017 Bladeren en markeren in het theorie-examen

Per 1 juli 2017 kun je door het theorie-examen bladeren en vragen markeren. Dit geldt voor de categorieën auto, motor en bromfiets. Er geldt geen antwoordtijd per vraag meer dus je kunt de examentijd zelf indelen. Bladeren en markeren geldt niet voor het onderdeel ‘Gevaarherkenning’ in het theorie-examen voor de auto. Aan de vraagstelling en inhoud van de theorie-examens verandert niets.

Bladeren door het examenonderdeel

Door op ‘Volgende’ of ‘Vorige’ te tikken kun je gemakkelijk door de vragen bladeren.

Markeren van examenvragen

Wil je een vraag later terugkijken of weet je het antwoord even niet? Dan markeer je een vraag door rechtsboven in het scherm op het vlaggetje te tikken. Je kunt dan later terugkomen op de gemarkeerde vraag.


Snel en simpel het officiële CBR theorie-examen aanvragen voor auto, motor of bromfiets. Kies zelf je gewenste locatie en datum.