Nieuws theorie-examen

01-08-2019 Vanaf 1 november 2019 drie examenonderdelen i.p.v. twee bij theorie-examen auto

Vanaf 1 november bestaat het auto theorie-examen niet langer uit twee, maar uit drie examenonderdelen: gevaarherkenning, kennis en inzicht. Net zoals nu, slaag je alleen voor het theorie-examen als je voor elk onderdeel een voldoende haalt. Hiermee toetst het CBR nog beter of je de cruciale onderdelen, zoals voorrangsregels, beheerst. Daarnaast krijg je vanaf november andere feedback met een vernieuwd uitslagformulier. Daarop staat een heldere uitleg over alle examenonderwerpen en hoe goed je deze beheerst. Hiermee kun je je beter voorbereiden op de praktijklessen of het herexamen. Je krijgt na afloop van het examen de fout beantwoorde vragen niet meer te zien, omdat het CBR heeft gemerkt dat dit kandidaten onvoldoende helpt. De 25 examenonderwerpen zijn vanaf 1 november gecategoriseerd in negen onderwerpen. De inhoud van het examen blijft hetzelfde, net als het totale aantal examenvragen.

Wat verandert er precies vanaf 1 november?
– Het autotheorie-examen krijgt drie examenonderdelen, namelijk; gevaarherkenning, kennis en inzicht. Voor de twee onderdelen kennis en inzicht geldt het volgende:
Kennis: 12 vragen, waarvan er 10 goed beantwoord moeten zijn
Inzicht: 28 vragen, waarvan er 25 goed beantwoord moeten zijn
Het onderdeel gevaarherkenning wijzigt niet en blijft uit 25 vragen bestaan waarvan er ten minste 13 goed beantwoord moeten zijn.

– Het uitslagformulier verandert. Op dit formulier zie je precies hoe goed je elk examenonderwerp beheerst. Je krijgt de fout beantwoorde vragen niet meer te zien.

– De examenonderwerpen worden anders verwoord. De huidige 25 onderwerpen zijn geherformuleerd en samengevoegd tot in totaal negen examenonderwerpen. Hier vind je de negen onderwerpen waarover het CBR je in het examen vragen stelt.

Kijk hier voor vragen en antwoorden over deze wijzigingen.

10-08-2018 Extra tijd vanaf nu ook mogelijk bij theorie-examen auto in het Engels

Vanaf nu kun je tijdens het aanvragen van het autotheorie-examen Engels ook kiezen voor extra tijd.

21-02-2018 Extra tijd straks ook mogelijk bij theorie-examens in het Engels

Medio 2018 zal voor het theorie-examen auto in het Engels, extra tijd (15 minuten), beschikbaar worden bij het reserveren. Dit betekent dat je vanaf dan ook een theorie-examen met extra tijd voor personenauto in het Engels kunt reserveren. Verdere updates over de exacte datum van lancering zullen via deze pagina te volgen zijn.

01-01-2018 Nieuwe vraagvormen

Per 2 januari 2018 kom je twee nieuwe vraagvormen tegen in het theorie-examen voor auto, motor en bromfiets. Het gaat hierbij om de hotspotvraag en de single-sleepvraag. Bij de hotspotvraag geef je antwoord op een examenvraag door het aantikken van een afbeelding. Bij de single-sleepvraag sleep je het juiste antwoord naar een plaats in een afbeelding. Deze vraag lijkt op de sleepvraag die al eerder geïntroduceerd is.

01-07-2017 Bladeren en markeren in het theorie-examen

Per 1 juli 2017 kun je door het theorie-examen bladeren en vragen markeren. Dit geldt voor de categorieën auto, motor en bromfiets. Er geldt geen antwoordtijd per vraag meer dus je kunt de examentijd zelf indelen. Bladeren en markeren geldt niet voor het onderdeel ‘Gevaarherkenning’ in het theorie-examen voor de auto. Aan de vraagstelling en inhoud van de theorie-examens verandert niets.

Bladeren door het examenonderdeel

Door op ‘Volgende’ of ‘Vorige’ te tikken kun je gemakkelijk door de vragen bladeren.

Markeren van examenvragen

Wil je een vraag later terugkijken of weet je het antwoord even niet? Dan markeer je een vraag door rechtsboven in het scherm op het vlaggetje te tikken. Je kunt dan later terugkomen op de gemarkeerde vraag.

Snel en simpel het officiële CBR theorie-examen aanvragen voor auto, motor of bromfiets. Kies zelf je gewenste locatie en datum.